Somali'de yabancı güçlere bombalı araç saldırısı: Onlarca asker öldü

Somali'de yabancı güçlere bombalı araç saldırısı: Onlarca asker öldü

Somali'de başkent Mogadişu kırsalında Afrika Birliği'ne bağlı askeri güçler bomba yüklü araçla hedef alındı.

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ederken ülkede konuşlu bulunan Afrika Birliği güçlerini hedef alan saldırılar da sürüyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre dün öğle saatlerinde Afrika Birliği bünyesindeki Uganda ordu güçleri bombalı saldırıya hedef oldu. Bomba yüklü bir aracın, Uganda ordusu ve Mogadişu yönetimi güçlerinin konvoyunun geçişi sırasında infilak ettirildiği bildirildi.

Saldırı Mogadişu kırsalında bulunan Sabid yerleşimi yakınlarında düzenlendi.

Bölgenin konumu:

Bölge kaynakları, bomba yüklü aracın konvoy içerisinde infilak ettirildiğini ve birçok aracın tahrip olduğunu, onlarca askerin saldırıda öldüğünü aktardı.

Saldırıyı Eş Şebab üstlendi.

Grup tarafından yapılan açıklamada, bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 20 Uganda askerinin öldüğü, 43 Uganda askerinin ise yaralandığı belirtildi. Açıklamada Mogadişu yönetimi güçlerinden 9 askerin öldüğü ve 8 askerin yaralandığı öne sürüldü.

Son dönemde bölgede Eş Şebab'a karşı saldırı başlatan Uganda ordusu ağır kayıplar yaşamaya başladı. Kayıpların ardından Uganda ordusunun Somali'den çekilmeyi değerlendirdiği ifade edildi.

Uganda birlikleri Somali'deki Afrika Birliği misyonlarının en temel bileşenlerinden biri niteliğinde. Uganda 2007 yılından bu yana Somali'de binlerce asker bulundurdu.

Somali'de sivillere karşı birçok ihlale karışan Uganda ordusu çatışmalarda çok sayıda askerini de kaybetti.

Son dönemde Uganda ordusunun yaşadığı kayıplarda artış yaşanıyordu.

Yaklaşık 20 yıldır süren saldırılara rağmen Afrika Birliği güçleri Eş Şebab'ı zayıflatmayı başaramadı. Bugün grup, ülkenin güney ve orta kesimlerinin yaklaşık yüzde 70'lik bir bölümünü kontrol altında tutuyor.

Kaynak: Mepa News

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.