Somali'deki Eş Şebab saldırısında onlarca asker öldü

Somali'deki Eş Şebab saldırısında onlarca asker öldü

Somali'nin orta kesiminde askeri üsleri hedef alan kapsamlı bir saldırıda çok sayıda askerin öldürüldüğü bildirildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

Somali'de ABD destekli Mogadişu yönetimi güçleri ile Eş Şebab arasındaki çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Eş Şebab dün öğlen saatlerinde Somali'nin orta kesimindeki Mudug ilinin Wisil yerleşimi yakınlarında bazı askeri üsleri hedef aldı.

Saldırılarda Shabeelow ve Gadday çevresinde konuşlu bulunan askeri güçler hedefteydi. Saldırıya uğrayan güçlerin Uganda tarafından eğitilen askeri unsurlar ve kabile birlikleri olduğu kaydedildi.

Bölge kaynakları, Eş Şebab tarafından düzenlenen saldırıda 50'nin üzerinde asker ve milisin öldüğünü, ölenler arasında bölgedeki askeri harekatı yöneten isimlerden Albay Ali Abdi Farah'ın da bulunduğunu bildirdi.

Bölgenin konumu:

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Eş Şebab, saldırıda aralarında bir albay ve diğer subayların da bulunduğu en az 97 askeri öldürdüklerini ve 71 askeri de yaraladıklarını öne sürdü.

Saldırı sonrasında hükümet güçleri ilerledikleri noktalardan geri çekildi.

Eş Şebab hareketi, Birleşmiş Milletler, ABD, Türkiye, Katar ve birçok Avrupa ülkesi tarafından desteklenen Mogadişu yönetimini devirmek için düzenlediği saldırılara son dönemde hız verdi.

Hareket Mogadişu güçlerinin yanında ülkede varlık gösteren farklı ülkelere ait askeri üslere de saldırılar gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.