Somali'deki sellerde 50 kişi öldü, 700 bin kişi evini terk etti

Somali'deki sellerde 50 kişi öldü, 700 bin kişi evini terk etti

Somali'de yaşanan seller büyük çaplı can ve mal kaybına yol açtı.

Somali'de sağanak yağışların yol açtığı sellerde ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi ve yaklaşık 700 bin kişi evlerinden oldu.

Mogadişu yönetimine bağlı Afet Yönetim Ajansı Direktörü Mohamud Moalim Abdullahi Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, sellerde 50 kişinin öldüğünü, 687 bin 235 kişi ise evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Abdullahi, önümüzdeki üç gün yağması beklenen yağmurların durumu daha da kötüleştirebileceğini vurguladı.

Afrika Boynuzu bölgesi, El Nino hava olayına bağlı olarak şiddetli sağanak yağışlar ve sellerle karşı karşıya. Seller köprü ve otoyollar gibi altyapılara da ciddi zarar vermiş durumda.

Uluslararası Kurtarma Komitesi, Pazartesi günü sellere ilişkin yaptığı açıklamada, sellerin ve aşırı yağışların yüz binlerce kişi için "felaket" niteliğinde sonuçlara yol açtığını belirterek, 1,7 milyondan fazla insanın acil insani yardıma muhtaç olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada "2023 yılı sonuna kadar devam etmesi beklenen normalin üzerindeki yağışlarla birlikte, bu durum zaten vahim olan insani durumu daha da kötüleştirecek. 2023 yılı sonuna kadar nüfusun dörtte birini oluşturan 4.3 milyon kişinin kriz düzeyinde açlık ya da daha kötü bir durumla karşı karşıya kalması bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.