Somali'deki son bombalı saldırıyla ilgili taraflar hangi açıklamaları yaptı?

Somali'deki son bombalı saldırıyla ilgili taraflar hangi açıklamaları yaptı?

Dün Somali'nin başkenti Mogadişu'da hükümete ait bir binayı hedef alan bir bombalı saldırı düzenlendi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Eğitim Bakanlığı binası dün çifte bombalı saldırıyla hedef alındı.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre dün öğle saatlerinde düzenlenen saldırıda iki ayrı bombalı araç kullanıldı.

Araçların peş peşe infilak ettirilmesi sonrası bölgede çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.

Hükümet kaynakları saldırıda 100 kişinin öldüğünü ve 300 kişinin de yaralandığını belirtti.

Mogadişu yönetimi: 100 kişi öldü, aralarında siviller de var

Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud, saldırının ardından yaptığı açıklamada, patlamalarda 100 kişinin öldüğünü, 300 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Mahmud, ölü ve yaralıların arasında çok sayıda sivilin olduğunu dile getirdi.

Hükümet kaynaklarının aktardığı görüntülerde yaralı sivillerin fotoğraflarına yer verilirken, söz konusu yaralıların çoğunun şarapneller sebebiyle yaralandığı göze çarptı.

Bölge kaynakları, sivil yaralanmalarının büyük bir bölümüne şarapnellerin yol açtığını, birçok kişinin hafif ve orta derecelerde yaralandığını ifade etti.

Eş Şebab: Hükümet güçlerini hedef aldık

Eş Şebab ise saldırıda sivilleri değil hükümet güçlerini hedef aldıklarını kaydetti.

Hareketin yaptığı açıklamada, saldırıda hedef alınan Eğitim Bakanlığı binasında silah altına alma işlemleri yapıldığı ve bölgenin bu sebeple hedef alındığı kaydedildi.

Saldırıda ölenlerin hükümet güçlerine mensup kişiler olduğunu dile getiren Eş Şebab, saldırı saatinde bölgeye çıkan yolların kapalı olduğunu ve sivillerin bölgeye erişiminin mümkün olmadığını savundu.

Yerel kaynaklar, saldırıda ölenler arasında yerel bir polis müdürünün yanı sıra çok sayıda emniyet ve istihbarat görevlisinin bulunduğunu dile getirdi.

Eş Şebab, Mogadişu yönetiminin savaş ilanı sonrasında sivilleri uyarmış ve hükümet binalarından uzak durulması çağrısı yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.