Somali'deki Türk üssü yılbaşında açılacak

Somali'deki Türk üssü yılbaşında açılacak

Somali'de inşası süren Türk askeri eğitim tesisi ocak ayında hizmete gireceği açıklandı.

Somali'de inşası süren Türk askeri eğitim tesisini inşa eden Istanbul-Mogadishu General Construction Yöneticisi Ebubekir Şahin, AA muhabirine projenin detaylarını anlattı.

Projenin ilk kez 2014 yılında gündeme geldiğini söyleyen Şahin, Şubat 2015'de yapılan ihaleyle projeyi aldıklarını ve beş gün sonra çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Yaklaşık 400 dönüm arazi üzerine inşa edilen tesisin teknik takibinin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yürütüldüğünü belirten Şahin, "İnşaat başladığından bu yana her gün 110'u Türk, 450'si Somalili 560 işçi iş başı yapıyor." diye konuştu.

Stratejik konumda

Şahin, tesisin hava, kara ve denizden ulaşıma çok elverişli olduğunu, Mogadişu Havalimanı'na 1, Mogadişu Limanı ve Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'ne de 3 kilometre uzaklıkta bulunduğuna işaret etti.

Hem Somali'den hem de diğer Afrika ülkelerinden binlerce askere eğitim verileceği belirtilen tesiste, üç askeri okul da bulunuyor.

Afrika'nın doğusunda Afrika Boynuzu adı verilen bölgede yer alan Somali, kuzeyinde Aden Körfezi, doğusunda da Hint Okyanusu'nun bulunması sebebiyle stratejik bir konumda yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.