Somali'nin başkenti Mogadişu'da üst düzey polis komutanına suikast

Somali'nin başkenti Mogadişu'da üst düzey polis komutanına suikast

Somali'nin başkenti Mogadişu'da üst düzey polis komutanlarından Albay Adan Omar Ahmed'in öldürüldüğü bildirildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da üst düzey bir polis komutanı suikasta hedef oldu.

Albay Adan Omar Ahmed, dün öğleden sonra Mogadişu'da kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından vurularak öldürüldü.

Saldırı başkent Mogadişu'nun en merkezi bölgelerinden Hamar Jajab'da düzenlendi.

Silahlı saldırganlar kıdemli polis memuruna ateş açarak ölümcül şekilde yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Yaralanan Albay Adan Omar Ahmed kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi.

Saldırıyı Eş Şebab üstlendi.

Sıkı korunan Hamar Jajab bölgesindeki Schola Polizia bölgesi yakınlarında meydana gelen olay, başkentteki güvenlik durumunu bir kez daha gözler önüne serdi ve hükümetin kendi görevlilerini koruma kapasitesine ilişkin soru işaretlerini artırdı.

Albay Ahmed, uzun süredir Mogadişu yönetimi bünyesinde polis komutanı olarak görev yapıyordu. Aynı zamanda polis eğitimi alanında da görev yapan Albay Ahmed geçmişte çeşitli hapishanelerin yönetiminden de sorumluydu.

Eş Şebab'ın halihazırda başkent Mogadişu içerisinde birçok hücresi vasıtasıyla hükümet mensupları ve güçlerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor.

Bu kapsamda grup çok sayıda suikast ve nokta saldırı düzenledi. Grubun bu saldırıları Mogadişu'daki istihbarat ağının aktardığı bilgilerle gerçekleştirebildiği vurgulanıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.