Son gün 15 Mayıs: WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmezseniz ne olacak?

Son gün 15 Mayıs: WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmezseniz ne olacak?

Kullanıcıların yoğun tepkisi sonucunda yeni gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs’a erteleyen WhatsApp, sözleşmeyi bu tarihe kadar kabul etmeyenlerin hesabının "şimdilik" askıya alınmayacağını açıkladı

Şirketlere daha fazla veri sağlamayı hedefleyen yeni sözleşmede, kullanıcıların yazışmalarının güvende olduğu söylense de birçok kullanıcı Signal ve Telegram gibi farklı uygulamalara yönelmişti.

Yeni sözleşmeyi 15 Mayıs’a kadar kabul etmeyenlerin önce hesaplarının askıya alınacağı 120 gün sonra bu hesapların silineceği açıklanmıştı. WhatsApp yeni açıklamasında, 15 Mayıs’tan sonra kimsenin hesabının silinmeyeceğini ancak düzenli olarak sözleşme hatırlatması yapılacağını belirtti.

Bir süre sonra sözleşme hatırlatmalarının kalıcı olacağını açıklayan WhatsApp, sözleşmeyi onaylamayan hesaplara çeşitli kısıtlamalar uygulayacak. Sınırlı kullanım döneminde aramalar yanıtlanabilecek ancak sohbet listesine erişilemeyecek. Yalnızca bildirimi gelen mesajlar yanıtlanabilecek. Birkaç haftalık bir süre sonunda kullanıcı sözleşmeyi hâlâ kabul etmediyse, WhatsApp kullanılmaz hale gelecek.

Kaynak

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.