Sosyal medya değil, bir istihbarat şirketi: Facebook

Sosyal medya değil, bir istihbarat şirketi: Facebook

Facebook'un kullanıcı bilgilerinden faydalanarak seçmen tercihlerini etkileme çalışması yürüten Cambridge Analytica'da CEO Alexander Nix görevden alındı.

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook'un kullanıcı verilerinin, 2016 başkanlık seçiminde Donald Trump kampanyası için veri analizleri üzerinden seçmen tercihlerini etkileme çalışması yürüten Cambridge Analytica tarafından kullanılması skandalı her geçen gün büyüyor.

Londra merkezli Cambridge Analytica şirketinin CEO'su Alexander Nix görevden alındı.

Sosyal medya devine karşı 'Facebook'u Sil' etiketiyle başlatılan kampanyaya yoğun katılım var. 'Facebook'u Sil' etiketi Twitter'da TT oldu.

ZUCKERBERG İFADEYE ÇAĞRILIYOR

Facebook'a ABD ve İngiltere'de bir dizi soruşturma açılırken Zuckerberg ifade vermeye çağrıldı.

ABD'nin istihbarat örgütlerinin yasadışı şekilde tüm dünyada dinleme ve e-takip yaptığını ifşa etmesinin ardından sürgünde yaşamak zorunda kalan eski ABD'li istihbarat analisti Edward Snowden, Cambridge Analytica skandalında Facebook'un kurban değil, suç ortağı olduğu değerlendirmesini yaptı.

​Facebook için ''Kurban değil, işbirlikçiler. Özel yaşamlarla ilgili ayrıntılı bilgi toplayıp satanlara eskiden istihbarat şirketi denilirdi'' ifadelerini kullanan Snowden şöyle devam etti: ''Şimdi bunların 'sosyal medya' diye yeniden yaftalanması  Savaş Bakanlığı'nın Savunma Bakanlığı adını almasından beri en başarılı göz boyamaca.'

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.