Soylu: 291 bin Suriyeli ülkesine döndü

Soylu: 291 bin Suriyeli ülkesine döndü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarından sonra 291 bin 790 Suriyelinin ülkelerine geri döndüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde düzenlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı askeri harekâtlarını takiben toplam 291 bin 790 Suriyelinin ülkelerine geri döndüğünü açıkladı.

Edirne'deki Düzensiz Göçle Mücadele 2'nci Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı, Anadolu'nun tarihsel olarak göçün hedef yeri olduğunu, ancak bugünlerde ise hem hedef hem de geçiş noktası haline geldiğini ifade etti.

Soylu, "Bir kısım insanlar Ortadoğu'dan kalkıp Türkiye'ye geliyorlar ve burası onlar için yeterli oluyor, kalmak istiyorlar. Belki de ilk fırsatta geri dönebilmek için daha batıya gitmek istemiyorlar. Mesela Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarından sonra ülkesine dönen Suriyelilerin sayısı 291 bin 790'dır. Bir kısmı ise hayatını tamamen Avrupa'ya taşımak istiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Ağustos 2016 ile Mart 2017 tarihleri arasında düzenlediği Fırat Kalkanı Harekâtı'nda Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ve El Bab hattı kontrol altına alınmıştı. Bu yılın Ocak ve Mart ayları arasında düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı ise de Suriye'nin kuzeybatısında o dönem YPG kontrolünde bulunan Afrin kenti ve çevresine düzenlenmişti.

250 binden fazla düzensiz göçmen yakalandı

Türkiye üzerinden ağırlıklı olarak Yunanistan'a geçmek isteyen insanların sayısında bir artış olduğunu kaydeden İçişleri Bakanı, bu yıl 241 bin 794 düzensiz göçmenin yakalandığını belirtti.

Bu sayının geçen yıla göre yüzde 56'lık bir artış anlamına geldiğini vurgulayan Soylu, Türkiye'de şu anda 3,6 milyonu uluslararası koruma statüsünde olmak üzere yaklaşık 4,5 milyon yabancı uyruklu kişinin bulunduğunu ve Afganistan ile Pakistan yönünden gelen kişilerin sayısında büyük bir artış yaşandığını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.