SpaceX'in Mars için ürettiği Starship SN10 inişten sonra patlatı

SpaceX'in Mars için ürettiği Starship SN10 inişten sonra patlatı

ABD'li SpaceX firmasının Mars'a göndermek için tasarladığı yeni nesil uzay aracı Starship SN10 inişten kısa bir süre sonra infilak etti.

ABD'li uzay ve havacılık şirketi SpaceX'in Mars'a göndermek için tasarladığı yeni nesil uzay aracı Starship SN10, başarılı uçuş testinin ardından yaptığı inişten kısa bir süre sonra infilak etti.

Fırlatma platformuna dikey bir şekilde inmeyi başaran Starship SN10 yaklaşık 10 dakika bu şekilde bekledikten sonra motor kısmındaki alevlerin büyümesiyle birlikte infilak etti.

SpaceX'in kurucusu ve CEO'su Elon Musk'un diğer araçlardan farklı olarak, Mars'a aynı anda onlarca kişi gönderme amacıyla geliştirdiği dev boyutlu Starship'in daha önceki iki demesi de başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Teksas'ın Meksika sınırı yakınındaki deneme platformunda gerçekleştirile test uçuşu sonrası meydana gelen patlamaya, yakıt tankındaki sızıntının neden olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.