'Spotify’a erişim engeli gelebilir'

'Spotify’a erişim engeli gelebilir'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Spotify için lisans başvurusu yapmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Spotify ve FOXplay’i lisans başvurusu yapmazlarsa, yayınlarına erişim engeli gelebileceğine ilişkin uyardı.

Sputnik'te yer alan habere göre RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, Spotify ve FOXplay'in internet adresleri üzerinden isteğe bağlı yayıncılık faaliyeti gerçekleştirdiğini belirlerken Paylaş FM'in internet ortamından radyo yayını, Medyaport TV'nin ise lisanssız TV yayını yaptığını tespit etti.

RTÜK, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri gereğince uyarı niteliğinde bir duyuru yaptı. Üst kurul, yayıncıların 3 aya tekabül eden yayın lisansı ücretini peşin ödemeleri gerektiğini ve başvuru sonrasında yayıncıların 3 ay daha yayınlarına devam edebileceklerini duyurdu.

Kurul, ücretin ödenmesi sonrasında lisans işlemlerinin tamamlanmaması gibi bir durum söz konusu olursa yayıncıların yayınlarını 3 ay daha devam ettirebileceklerini dile getirdi. Yapılan bu duyuru sonrasında başvuru yapılmazsa 72 saat içerisinde yayınlara son verilmesi isteniyor. Başvurunun yapılamaması durumunda ise suç duyurusunda bulunulacağı ve sulh ceza hakimliğinden ilgili yayın kuruluşlarına erişim engeli isteneceği belirtiliyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.