Sri Lanka IMF destekli ekonomik reform hazırlığında

Sri Lanka IMF destekli ekonomik reform hazırlığında

Sri Lanka'da hükümet, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından desteklenecek ekonomik reform programı hazırlığına girişeceğini açıkladı.

Küresel enflasyondan ve Rusya'nın Ukrayna işgali sonucu ortaya çıkan mali krizden oldukça etkilenen Sri Lanka'da hükümet, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından desteklenecek ekonomik reform programı hazırlığına girişeceğini açıkladı.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe Perşembe günü yaptığı açıklamada, hükümet yetkililerinin IMF ile yaptığı görüşmeler sonucunda iki hafta içerisinde ekonomik reform programı hazırlamayı planladığını söyledi. Ayrıca Wickremesinghe, Programın netleşmesinin ardından IMF izleme heyetinin programı değerlendirmek üzere ülkeye bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.

Wickremesinghe, "Küresel enflasyonun ve Ukrayna'daki savaşın dahil olduğu güncel uluslararası durumu göz önüne alarak, tüm dikkatimizi ekonomik reform programlarına yoğunlaştırdık. Görebildiğimiz kadarıyla bizim mücadele ettiğimiz gibi birçok ülke ekonomik problemlerle karşı karşıya." ifadelerini kullandı.

IMF yardımı kısıtlı olabilir

ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin Ukrayna savaşına ciddi maddi kaynak ayırdığına dikkat çeken Wickremesinghe, Sri Lanka hükümetine yapılacak uluslararası yardımın kısıtlı olacağı ihtimalini de tartıştıklarını belirtti.

IMF tarafından yapılan ayrı bir açıklamada ise Sri Lanka yönetimiyle ekonomik programlar konulu görüşmelerin internet ortamından gerçekleştirildiği belirtildi. Mali sürdürülebilirliğin yeniden sağlanmasının vurgulandığı görüşmelerde, para politikası güvenilirliği, döviz kuru sistemlerinin tartışıldığını ve ekonomik büyümenin amaçlandığı ifade edildi.

Sri Lanka , son 70 yılın en ağır ekonomik krizini yaşıyor. Hükümet, sorunlara yeterli çözümler getirememesi ve ileriye dönük bir yol haritası oluşturamaması sebebiyle eleştirilerin hedefi oldu.

Döviz kurlarındaki çıkmaz ve artan enflasyonun yanı sıra mazot, benzin ve ilaç kıtlığı da ülkenin başa çıkmaya çalıştığı ekonomik krizin başlıca sorunları haline geldi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.