Sri Lanka'da Müslümanlara yönelik Budist saldırıları artıyor

Sri Lanka'da Müslümanlara yönelik Budist saldırıları artıyor

Sri Lanka'da ilan edilen olağanüstü hale rağmen, Müslümanlara yönelik saldırılar hızla sürüyor.

Polisten yapılan yazılı açıklamada, Müslümanlara karşı saldırıların önüne geçmek için dün OHAL ilan edilen ülkede, aşırıcı Budistlerin, Müslümanlara yönelik saldırılarının dün akşam da devam ettiği belirtildi.

Aşırılık yanlısı Budistler, Kandy bölgesinde, iki camiyi ve Müslümanlara ait birçok dükkanı ateşe verdi.

Bölgede uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen şiddet olaylarının önüne geçilemiyor.

Öte yandan yerel internet sağlayıcısı bir firmanın yetkilisi, olayların önüne geçmek için hükümetin başta Facebook, WhatsApp gibi sosyal ağlara erişimin engellenmesini istediğini aktardı.

Ülkede Müslümanlara karşı saldırılar geçen pazartesi günü Sinhala bir erkeğin, bir grup Müslüman tarafından saldırıya uğradıktan sonra kaldırıldığı hastanede öldüğü iddiası üzerine başlamıştı.

Aşırıcı Budistleri, Kandy bölgesinde Müslümanlara ait 10'dan fazla ev ve dükkanı ateşe vermişti.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, Müslümanların ev ve iş yerlerinin ateşe verilmesinin ardından sokağa çıkma yasağının uygulandığı Kandy bölgesindeki olayların başka yerlere sıçraması endişesiyle dün OHAL ilan etmişti.

Saldırıların ardından Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, Sri Lanka’da yönetimin, ülkedeki farklı dini ile etnik toplulukların barış içerisinde ve bir arada yaşamaya devam etmelerini sağlayacak önlemleri alacağına inanıldığı dile getirilmişti.

Birleşmiş Milletler de Sri Lanka'da Müslümanları hedef alan şiddet olaylarından endişe duyulduğunu bildirmişti.

Sri Lanka'da nüfusun yaklaşık yüzde 75'ini, çoğu Budist olan Sinhalalar oluştururken Müslümanların oranı ise yüzde 9.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.