Starbucks Mısır boykot nedeniyle krize girdi

Starbucks Mısır boykot nedeniyle krize girdi

Boykot nedeniyle satışları azalan Starbucks'ın Mısır'daki şubeleri işçi çıkarmak zorunda kaldı.

Mısır'daki Starbucks şubelerinin Gazze boykot sebebiyle ciddi zarara uğradığı ve işçi çıkardığı bildirildi.

Starbucks, 7 Ekim'de başlayan çatışmaların ardından İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle boykot kampanyalarının merkezinde olan firmalardan biriydi.

The New Arab'a konuşan bir Mısır Starbuck çalışanı, şirketin "devam eden boykot kampanyasına bağlı olarak satışlarda ciddi bir düşüş yaşanması nedeniyle bazı çalışanlara işten çıkarılacaklarını bildirdiğini" söyledi ve ekledi: "Şu anda masrafları kısıyorlar ve personel eksikliğini telafi etmek için kalan işçileri yapmaları gerekenden daha fazla iş yapmaya zorluyorlar."

Söz konusu çalışan, mali kayıplara veya kaç personelin işten çıkarılacağına dair ayrıntı vermedi.

Yayınlanan son raporlar, Mısır'da Starbucks gibi boykot edilen McDonald's satışlarında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 70 azalma olduğunu ortaya koymuştu.

Öte yandan, Mısır Ekonomik ve Sosyal Haklar Merkezi (ECESR) bu hafta yaptığı bir açıklamayla işten çıkarmaları kınadı ve şirketin Mısır iş kanununu ihlal ettiğini savundu. ECESR, işten çıkarılan işçilere ücretsiz hukuki destek ve danışmanlık hizmetleri sunacaklarını ifade etti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.