Stephen Hawking'in tekerlekli sandalyesi ile doktora tezi açık artırmaya çıkıyor

Stephen Hawking'in tekerlekli sandalyesi ile doktora tezi açık artırmaya çıkıyor

Dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking’in akıllı tekerlekli sandalyesi ve evrenin başlangıcı konulu doktora tezi açık artırmaya çıkarılıyor.

Sputnik'in haberine göre, dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking’in akıllı tekerlekli sandalyesi ve evrenin başlangıcı konulu doktora tezi açık artırmaya çıkarılıyor. Tekerlekli sandalyenin 10 bin ile 15 bin sterlin, Hawking'in tezinin ise 100 bin ile 150 bin sterlin arasında bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

Geçen Mart ayı içerisinde, hayatını kaybeden dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking'in tekerlekli sandalyesi ve evrenin başlangıcı konulu doktora tezi açık artırmaya çıkacak.

Hawking 1960'ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalandı.

Motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden; ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkum etmişti.

Ünlü bilim insanı, 1985 yılından bu yana sesini de yitirmiş olduğu için, tekerlekli sandalyesine yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde insanlarla iletişim kurabiliyordu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.