Stoltenberg: NATO üyeleri Ukrayna'ya destek için çaba göstermiyor

Stoltenberg: NATO üyeleri Ukrayna'ya destek için çaba göstermiyor

Stoltenberg Perşembe günü Brüksel'deki NATO merkezinde gazetecilere açıklamada bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın cephanesinin tükenmekte olduğunu ve NATO üyelerinin Kiev'e yardım etmek için yeterince çaba göstermediğini söyledi.

Stoltenberg Perşembe günü Brüksel'deki NATO merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "NATO müttefiklerinin eşi benzeri görülmemiş yardımları Ukrayna'nın bağımsız bir ulus olarak ayakta kalmasına yardımcı oldu. Ancak Ukrayna'nın daha fazla desteğe ihtiyacı var ve buna şimdi ihtiyaçları var” dedi.

"Ukraynalıların cesareti tükenmiyor, cephaneleri tükeniyor" dedi.

Rusya'nın geniş çaplı işgalinden iki yıldan fazla bir süre geçtikten sonra, Ukrayna ordusu son zamanlarda Batı'dan gelen silah tedarikinin önemli ölçüde azalmasıyla boğuşuyor.

Stoltenberg "NATO müttefikleri Ukrayna'ya yeterli mühimmat sağlamıyor ve bunun savaş alanında her gün sonuçları oluyor" dedi.

"Rusların son haftalarda ve aylarda savaş alanında bir miktar ilerleme kaydedebilmelerinin nedenlerinden biri de budur.

Müttefiklerin adım atmaları ve Ukrayna'ya daha fazla mühimmat sağlamaları için gerekli kararları almaları acil bir ihtiyaçtır. Tüm başkentlere mesajım budur.

Ukrayna'ya ihtiyaç duyduklarını sağlayabilecek kapasiteye ve ekonomiye sahibiz. Bu bir siyasi irade meselesidir. Kararları almak ve Ukrayna'ya desteği önceliklendirmek."

ABD Salı günü Ukrayna için 300 milyon dolarlık yeni bir silah paketi açıkladı, ancak 60 milyar dolarlık bir finansman daha Kongre'deki Cumhuriyetçiler tarafından engellenmeye devam ediyor.

Çarşamba günü Avrupa Birliği ülkeleri, AB tarafından yönetilen bir yardım fonunun yenilenmesinin bir parçası olarak Ukrayna'ya askeri yardım için 5 milyar euro (5.48 milyar dolar) sağlamayı kabul etti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum