Sudan Başbakanı Hamduk istifa etti

Sudan Başbakanı Hamduk istifa etti

Sudan'da haftalar önce orduyla tartışmalı bir anlaşma yaparak yeniden göreve getirilen Başbakan Abdalla Hamdok istifa ettiğini açıkladı.

Sudan Ordusu, geçen Ekim ayında yönetime el koymuş ve Hamdok'u ev hapsine almıştı. Ancak darbenin lideriyle yapılan güç paylaşımına dayalı anlaşmanın ardından görevine iade edilmişti.

Darbe karşıtları ise anlaşmayı reddetti ve tamamen sivil bir yönetim istediler.

Hamdok televizyondan yaptığı açıklamada "Sudan'ın varlığını tehdit eden tehlikeli bir dönüm noktasında olduğunu" söyledi.

Ülkenin "bir felakete doğru kaymasını önlemek için elinden geleni yaptığını söyleyen Hamdok "bir uzlaşmaya varmak için yapılanlara karşın bunun gerçekleşmediğini belirtti.

Hamdok "Başbakan olarak sorumluluğu geri verip, istifayı açıklama kararı aldım. Böylece bu asil ülkenin sivil bir demokratik yönetime geçiş sürecine önderlik edecek başka bir kadın ya da adama şans vermek için" diye de ekledi.

Kaynak: BBC Türkçe

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.