Suikast mi iç hesaplaşma mı? Kral Selman'ın yakın korumasına yönelik saldırı üstlenildi

Suikast mi iç hesaplaşma mı? Kral Selman'ın yakın korumasına yönelik saldırı üstlenildi

'Tevhidin Koruyucuları' adlı grup Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in yakın korumalarından Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el Fağm'ın öldürülmesini üstlendi.

'Tevhidin Koruyucuları' adlı grup Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in yakın korumalarından Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el Fağm'ın öldürüldüğü saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yayınlayan grup, Fağm'ın suikast ile öldürüldüğünü açıkladı.

Grubun yayınladığı açıklamaya göre Suudi kralının yakın koruması, birtakım gözetlemelerden sonra vurularak öldürüldü.

Fağm'ın ölümünü üstlenen grup hakkında ayrıntılı bir bilgi bulunmuyor.

Suudi kralının yakın korumasının gerçekten bir suikast ile mi öldürüldüğü ise gizliliğini koruyor. Suikasti üstlenen grubun isminin daha önce isminin duyulmamış olması böyle bir grubun varlığından şüphe duyulmasına neden oluyor.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in yakın korumalarından Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el Fağm'ın, 28 Eylül akşamı arkadaşı Turki es Sebti'yi Cidde'deki evini ziyareti sırasında, aynı evde bulunan diğer arkadaşı Memduh el Ali ile arasında tartışma çıktığı belirtilmişti.

Tartışma sırasında Ali'nin ateş açması sonucu Fağm, Sebti ve Filipinli bir işçinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, Fağm'ın tedavi için kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedilmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.