Suriye bombardımanının 'gerçek niyeti' açığa çıktı

Suriye bombardımanının 'gerçek niyeti' açığa çıktı

Fransız Cumhurbaşkanı Macron, "Suriye'de bizim de olduğumuzu Putin'in anlamasını sağlamak için saldırma kararı aldım" dedi. Saldırının sebebi kimyasal silahlarla zarar gören siviller değil, güç savaşı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, RMC radyosundan Jean Jacques Bourdin'e göre sohbet sırasında Macron,"Ben Putin'le eşitim. Ayrıca Putin beni anlıyor. Putin'in bizim Suriye'de olduğumuzu anlamasını sağlamak için Suriye'ye saldırma kararı aldım"dedi.

Putin'in bu dilden anladığını kaydeden Macron, aldığı kararın Suriye'de barışı tesis etmek için olduğunun anlaşılacağını savundu.

Macron'un, "Suriye'de bizim de olduğumuzu Putin'in anlamasını sağlamak için saldırma kararı aldım" sözleri, akıllara Suriye saldırısının gerçek nedeninin ne olduğu konusunda soru işaretlerini getirdi.

ABD, Fransa ve İngiltere saldırıyı, "sivillere karşı kimyasal kullanan Esed'i cezalandırmak' için yaptıklarını açıklamışlardı. Oysaki Macron'un ifadeleri saldırıların açık bir güç savaşı olduğunu, sivillerin ölümünün kimseyi ilgilendirmediğini ortaya koydu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.