Suriye Devrimi Küllerinden Doğuyor: İnfir Kampanyası

Suriye Devrimi Küllerinden Doğuyor: İnfir Kampanyası

Dr. Abdullah El Muhaysi'nin öncülük ettiği organizasyon, rejim karşıtı devrim saflarına binlerce savaşçı kattı.

Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan çatı grup Fetih Ordusu, Suudi ilim adamı Dr. Abdullah el-Muhaysini’nin başkanlığını üstlendiği Duatu’l Cihad (Cihad Davetçileri) Merkezi ve daha önce Suriye’de genel seferberlik fetvasıyla ön plana çıkan Suriye İlim Ehli Birliği, 20 Nisan 2016 tarihinde yeni bir kampanya başlattı. Suriye’nin güneyinde ve kuzeyinde aktif olarak mücadele veren yaklaşık 300 kişinin katılım gösterdiği kampanyaya “İnfir” (Sefer çıkın) adı verildi. 

Kampanya için yapılan oturumda varılması düşünülen hedefler masaya yatırıldı. Oturuma, Cihad Davetçileri Merkezi başkanı Dr. Abdullah el-Muhaysini, rejim muhalifi Ahraru’ş Şam Hareketi Komutanı Dr. Eymen Haruş, Fetih Ordusu askeri komutanı ve Suriye İlim Ehli Birliği üyelerinin katılım gösterdiği kaydedildi.

Kampanyayı organize edenler, işgalci olarak nitelendirdikleri Şii milislere karşı savaşacak en az 5 bin savaşçıyı bir ay süre zarfında toplamayı hedefliyor. Kampanya, Suriye’de bulunan birçok ilim adamı ve askeri komutan tarafından olumlu karşılandı.

İnfir Kampanyası kapsamında Atme Mülteci Kampı'nda 20 Nisan'da düzenen organizasyondan görüntüler

Kampanya Neden Başlatıldı?

Neden böyle bir kampanyanın başlatıldığı sorularına Dr. Abdullah el-Muhaysini,  “Allah’ın emrine icabet etmek ve seferberlik ilan edilmesini talep eden komutanların bu isteklerini karşılıksız bırakmamak.Suriye’yi işgal etmek için gelen ve Suriye’nin camilerini kirleten binlerce paralı Rafizi (Şii) milislerinin Suriye’deki varlığına doğal bir tepkidir.” şeklinde cevap veriyor. 

İnfir Kampanyası ile Suriye'de devrim saflarına katılan yeni savaşçılar

Dr. Abdullah el Muhaysini yeni savaşçılara ilmi ders veriyor

Kampanyanın tanıtım videosunda savaşçılar, Kuran'dan "Gerek hafif, gerek ağır olarak savaşa çıkın" ayetini okuyor. (Videoda Libya'daki Ensaruşşeria savaşçılarının görüntüleri kullanılıyor.)

Kimlerin Katılım Göstermesi Bekleniyor?

Düzenlenen kampanya, aktif savaşa katılmayan veya göç etmiş olan gençleri hedefliyor. Bu bağlamda açıklama yapan Dr. Muhaysini şu ifadelere yer verdi: “ Kampanya, ülkeleri işgal edilmesine rağmen savaşa katılmayıp geri duran Suriye'nin evlatlarını ve Türkiye’ye göç eden gençleri hedeflemektedir. Diğer insanların savaşmasına karşılık bu insanların savaşması daha öncelikli ve daha vaciptir.”

Kampanyanın Suriye’nin bir bölgesinde sınırlı olmadığı ve katılım gösterecek kişilerin herhangi bir gruba yönlendirilmeyeceği belirtiliyor. Dr. Muhaysini de, rejime karşı savaşmak isteyen kişilerin katılmak istediği grubu kendisinin seçtiğini ve bu konuda hiç bir yönlendirmede bulunmadıklarını söylüyor.

Duatu’l Cihad (Cihad Davetçileri) Merkezi üyesi Muslih Ulyani kampanya organizasyonunda konuşma yapıyor

 

Cami ve mescidlerde yapılan konuşmalar ile daha önce savaşmamış kişilere davette bulunuluyor

Dr. Muhaysini, Suriye'de savaşçılara ihtiyaç olduğu gibi doktorlara, mühendislere ve öğretmenlere de ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Öte yandan kampanya kapsamında devrim saflarına katılmak isteyen kişilere bir takım şartlar sunuluyor. Buna göre, katılan kişinin silahını Müslümanlara doğrultmaması ve 'tekfir' adı verilen Müslümanı 'kafir' ilan etme konusunun İslam alimlerine bırakılması isteniyor. Ayrıca katılım gösteren herkesin ilk olarak dini eğitimden geçmesi ve daha sonra askeri eğitime başlaması daha uygun bir yöntem olarak kabul ediliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.