Suriye: Esed rejimi TSK'nın konuşlu olduğu Cebel Zaviye'ye saldırılarını yoğunlaştırdı

Suriye: Esed rejimi TSK'nın konuşlu olduğu Cebel Zaviye'ye saldırılarını yoğunlaştırdı

Rusya ve İran destekli Esed rejiminin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin konuşlu olduğu İdlib'in güney bölgelerine saldırılarını yoğunlaştırdığı bildirildi.

Rusya ve İran destekli Esed rejiminin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) konuşlu olduğu İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İdlib'in güneyinde muhaliflerle rejim arasındaki temas noktası olarak kabul edilen Cebel Zaviye bölgesi, dün yoğun bir şekilde hedef alındı.

Kaynaklar, bölgede insansız hava araçlarının yoğun bir şekilde uçuş gerçekleştirdiğini ve eş zamanlı olarak Cebel Zaviye ekseninde şiddetli kara bombardımanı düzenlendiğini ifade ediyor.

Cebel Zaviye bölgesinde hedef alınan yerleşimler arasında, Benin, El Ruveyha, Kensafra, El Fatira ve El Bera köyleri bulunuyor.

Kara bombardımanlarının Maret el Numan ve Kefranbel bölgelerinde konuşlu Rusya-rejim güçleri tarafından gerçekleştirildiği aktarılıyor.

İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesi, Türk askerlerinin yoğun olarak konuşlandığı bir bölge. Bölgedeki yerleşimlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait çok sayıda askeri üs bulunuyor.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, İdlib'in güneyindeki bölgenin günlük olarak Rusya destekli rejim güçleri tarafından gelişigüzel bir şekilde hedef alındığını ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum