Suriye Gelecek Partisi: PYD ile ilişkimiz yok

Suriye Gelecek Partisi: PYD ile ilişkimiz yok

Suriye'nin HDP'si olarak değerlendirilen Suriye Gelecek Partisi, PYD ile bağları olduğu iddiasını reddetti.

Kuruluşunu ilan eden Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrin Halef, PKK uzantısı PYD/YPG ile bağlarının olmadığını ve Batı Kürdistan'daki tüm Kürt partileri ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Kurdistan24’e kuruluş amaçları ve PYD ile ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Hevrin Halef, Suriye'deki hiçbir siyasi tarafla organik bağlarının olmadığını ve tüm taraflarla ilişki geliştireceklerini ifade etti.

PYD ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasında arabuluculuk yapabileceklerini de vurgulayan Halef, tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un PKK uzantısı PYD/YPG'ye destek ve Türkiye ile PKK'nın çatı örgütlenmesi Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında arabulucu olmaya hazır olduğu şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Hevrin Halef, Macron’un açıklamasını olumlu karşıladıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.