Suriye İhvanı yeni siyaset belgesini açıkladı: Bölünmeye karşıyız

Suriye İhvanı yeni siyaset belgesini açıkladı: Bölünmeye karşıyız

Suriye İhvanı, ülkenin geleceğine dair ilkelerini ortaya koyan yeni siyaset belgesini açıkladı. Belgede, Suriye'nin toprak bütünlüğüne vurgu yapıldı.

Suriye İhvanı Müslimin Teşkilatı (Müslüman Kardeşler), ülkede devam eden krizin çözümü için siyasi ilkelerine yer verdiği yeni siyaset belgesini yayınladı. Teşkilatın faaliyetleri açısından yol haritası işlevi gören belgede 2004 yılından bu yana ilk kez değişiklik yapıldı.

İstanbul'da düzenlenen törende konuşan Suriye İhvanı Genel Başkanı Hikmet Velid, ülkede devam eden savaşın durdurulması ve halkın güvenliğinin sağlanması için ulusal mutabakata ihtiyaç olduğunu söyledi. Genel Başkan Velid, "Astana görüşmeleri çatışmaların durdurulmasını öngörmesine rağmen İran militan göndermeye, Rusya ise hava bombardımanlarına devam ediyor" dedi. Hikmet Velid, Astana görüşmelerinin "bir seraptan ibaret" olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni siyaset belgesinde, ülkede yaşayan Arap, Kürt, Türkmen, Sünni, Alevi ve Dürziler arasındaki "milli kardeşlik" vurgulanıyor. Genel Başkan Hikmet Velid, "Nasıl ki IŞİD müslümanları temsil etmiyorsa, Esed de Alevileri temsil etmiyor" dedi. Ayrıca Suriye'nin bölünmesiyle sonuçlanacak tüm planlara karşı olduklarını yineledi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.