Suriye ilk kez CENTCOM'un "Stratejik Ortak Diyaloğu" toplantısına katıldı

Suriye ilk kez CENTCOM'un "Stratejik Ortak Diyaloğu" toplantısına katıldı

Suriye ve Lübnan'ın ilk kez ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından organize edilen "Stratejik Ortak Diyaloğu" toplantısına katıldığı belirtildi.

ABD ordusu salı günü Bahreyn'de bölgesel güvenlik diyaloğuna öncülük etti.

Lübnan ve Suriye, ABD liderliğindeki askeri konferansa ilk kez katıldı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na (CENTCOM) göre Bahreyn, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, BAE ve Yemen'den üst düzey askeri yetkililer görüşmeye katıldı.

"Stratejik Partner Diyaloğu" adıyla gerçekleştirilen görüşmede bölge genelinde savunma iş birliğini güçlendirmenin yolları ele alındı.

CENTCOM'un yayınladığı açıklamaya göre katılımcıların tamamı, Hürmüz Boğazı üzerinden ticaretin serbest akışına yönelik ortak taahhütlerini vurguladı.

CENTCOM Komutanı Amiral Brad Cooper, "Bölgesel ortaklarımızla omuz omuza durmaya devam ediyoruz. Görüşmeler, bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik ortak taahhüdümüzü ortaya koydu." ifadelerini kullandı.

CENTCOM ayrıca "ABD ve bölgesel ortaklarının Ortadoğu genelinde dünyanın en gelişmiş ve en büyük aktif hava ve füze savunma şemsiyesini işlettiğini" belirtti.

ABD, ocak ayında Orta Doğu Hava Savunma koordinasyon birimi olan Birleşik Savunma Operasyonları Hücresi'ni (MEAD-CDOC) duyurmuştu.

Bu hücre, ABD ile bölgesel ortaklar arasında bilgi ve tehdit uyarılarını paylaşmayı amaçlıyor.

Hücre, Katar'daki El Udeyd Hava Üssü'nde bulunan Birleşik Hava Operasyonları Merkezi'nde (CAOC) yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
6 Yorum