Suriye konulu Astana görüşmelerinin 20'nci turu başladı

Suriye konulu Astana görüşmelerinin 20'nci turu başladı

Suriye'deki krize çözüm bulma amacıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen müzakerelerin 20'nci turu bugün başladı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 20'ncisi düzenlenen görüşmeler bugün Türkiye saatiyle 07.00'da başladı.

Görüşmelerde Türkiye'yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar başkanlığındaki heyet temsil ediyor. Rusya tarafını Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, İran tarafını ise Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Danışmanı Ali Asgar Hacı başkanlığındaki heyetler temsil ediyor.

Esed rejimini temsil eden heyetin başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan, muhaliflerin heyetinin başkanlığını ise Ahmed Tuma yürütüyor.

Birleşmiş Milletler'in yanı sıra Irak, Lübnan ve Ürdün'den gözlemciler de görüşmelere katılıyor. Müzakerelerin iki gün sürmesi bekleniyor.

Görüşmelerde ayrıca Türkiye ile Esed rejimi arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda yol haritası belirlemek üzere dörtlü istişare toplantısı da gerçekleştirilecek.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.