Suriye lideri Şara'dan Papa Francis için taziye mesajı

Suriye lideri Şara'dan Papa Francis için taziye mesajı

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis'in ölümü üzerine taziye mesajı yayınladı.

Suriye Devlet Başkanlığı tarafından paylaşılan taziye mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Papa Francis'in vefatı dolayısıyla Roma Katolik toplumuna taziyelerimi sunuyorum. Papa Francis yıllar boyunca en karanlık anlarında Suriye halkının yanında yer almış ve Suriye halkını hedef alan şiddet ve adaletsizliğe karşı sesini sürekli olarak yükseltmiştir.

Onun çağrıları siyasi sınırları aştı ve onun ahlaki cesaret ve dayanışma mirası anavatanımızdaki pek çok kişinin kalbinde yaşamaya devam edecek."

Vatikan tarafından 21 Nisan'da yapılan açıklamada Kardinal Kevin Farrell, "Bu sabah saat 07.35'te Roma Piskoposu Francis, Baba'nın evine döndü" dedi.

Papa geçtiğimiz haftalarda ağır bir hastalık geçirmiş, uzun süre devam eden hastane sürecinin ardından taburcu edilmişti.

Papa'nın ölümünün ardından Vatikan'da yeni papanın seçilmesi sürecinin başlaması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum