Suriye Muhalefeti Nusra'nın El Kaide Kararından Memnun

Suriye Muhalefeti Nusra'nın El Kaide Kararından Memnun

Ahraru'ş Şam, Nusra'nın el-Kaide'den ayrılmasını memnuyetle karşıladığını bildiren bir açıklama yayınladı.

El-Kaide lideri Zevahiri'nin "ümmetin hayrı için" Suriye'deki alt kolu Nusra Cephesi'nin örgütten ayrılabileceğini söylemesi  ve grubun bu tavsiyeye uyarak ayrılık kararını açıklamasının ardından Suriye'deki güçlü muhalif gruplardan biri olan Ahrar'uş- Şam memnuniyetini bildiren bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kendilerine yaptığımız tavsiyeleri önemseyip bu adımı atmaları sebebiyle kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Geç de olsa el-Kaide örgütüyle bağların koparılması, Suriye sahasında ki direniş gruplarının askeri alanda beraber hareket etmelerini sağlayacak bir oluşumun önün açacaktır" denildi.

Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed el Cevlani, görüntülü bir açıklama yayınlayarak El Kaide'den ayrılıklarını ve grubun ismini Şam'ın Fethi Cephesi olarak değiştirdiklerini duyurmuştu. Bu kararın ardından Suriye'de faaliyet gösteren diğer bir rejim muhalifi grup olan Ecnaduşşam, Şam'ın Fethi Cephesi ile birleşmek için görüşmelere hazır olduklarını açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.