Suriye: Muhalif isimden HTŞ lideri Cevlani'ye eleştiriler

Suriye: Muhalif isimden HTŞ lideri Cevlani'ye eleştiriler

Tahrir el Şam Heyeti'nin eski askeri yöneticilerinden Ebu'l Abd Eşidda, Ebu Muhammed el Cevlani'ye yönelik eleştiriler içeren bir video mesaj yayınladı.

Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) eski askeri yöneticilerinden Ebu'l Abd Eşidda, Ebu Muhammed el Cevlani'ye yönelik eleştiriler içeren bir video mesaj yayınladı.

Aralık 2016'da Halep'te HTŞ öncülüğündeki muhalif grupların lideri konumundaki Ebu'l Abd Eşidda, Türkiye'nin de dahil olduğu süreçle Halep'in tahliye edilmesinin ardından gelişen süreçte HTŞ'den ayrılmış ve yeni bir grup kurmuştu.

"Tensikıyyet el Cihad" isimli bir muhalif grup kuran Ebu'l Abd Eşidda, geçtiğimiz dönemde yaptığı bazı açıklamalar nedeniyle HTŞ tarafından gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı.

Eşidda, geçtiğimiz gün yayınladığı yeni video mesajında HTŞ lideri Ebu Muhammed el Cevlani'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Tensikıyyet el Cihad lideri Ebu'l Abd Eşidda, geçtiğimiz yıl Halep'in batı kırsalında yaşanan çatışmalar esnasında da Ebu Muhammed el Cevlani'nin emriyle bölgedeki ağır silahların geri çekildiğini öne sürdü.

2016 yılındaki Halep kuşatması ve sonrasındaki dönemde bölgede askeri operasyon düzenleme niyetinde olduklarını ve buna yönelik askeri planları HTŞ liderine aktardıklarını ifade eden Eşidda, bu planların reddedildiğini öne sürdü. 

Ebu Muhammed el Cevlani'ye Halep konusunda sunduğu birden fazla askeri planın reddedildiğini ifade eden Eşidda, HTŞ lideri Cevlani'nin bir "paranoya içerisinde olduğunu" iddia etti.

Video mesjaında Eşidda, İdlib'de HTŞ tarafından gerçekleştirilen gözaltıları sert bir şekilde eleştirirken, Cevlani'yi "tiranlığını sürdürmeye çalışmakla" suçladı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.