Suriye rejimi açıkladı: Hedefimiz Ebu Zuhur

Suriye rejimi açıkladı: Hedefimiz Ebu Zuhur

Deyr ez Zor'a yönelik operasyonun sona ermesinin ardından rejim müttefiki olan İran ve Rusya'nın tüm güçlerini bu bölgeye yönlendirmesi bekleniyor.

Rejime bağlı güçlerin hedefinde muhaliflerin kontrolünde olan Ebu Zuhur Askeri Havaalanı var.

Esed rejimine yakın Sema isimli televizyon kanalı, rejim güçlerinin Hama ili kuzey ve doğu kırsallarında yürüttüğü askeri operasoynun hedefinin İdlib'teki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı olduğunu belirtti.

Hedef: Ebu Zuhur

Bölgede muhalifler ile rejim güçleri arasında çatışmalar devam ederken, rejim güçlerinin saflarından yayın yapan Sema televizyonu, bölgede yürütülen askeri operasyonların ilk aşamasının devam ettiğini, bundan sonraki aşamanın ise Ebu Zuhur Askeri Havaalanı olduğu ifade etti.

Sema televizyonu muhabirlerinden Abdulgani Caruh'un bölgedeki bir rejim komutanıyla yaptığı röpotajda, muhalifler karşısında bölgede ilerleme kaydedildiği de ifade ediliyor.

Uzun bir süredir sevkiyat yapılıyor

Özellikle İran destekli yabancı Şii milislerin Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'na yönelik düzenlenmesi beklenen saldırı için uzun bir süredir bölgeye askeri sevkiyat yaptığı biliniyor. Rusya'nın da sürece hava gücüyle destek sağlaması bekleniyor. Deyr ez Zor'a yönelik operasyonun sona ermesinin ardından rejim müttefiki olan İran ve Rusya'nın tüm güçlerini bu bölgeye yönlendirmesi bekleniyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Rusya'ya ait savaş uçakları Ebu Zuhur beldesi ve havaalanına yönelik hava saldırıları düzenlemişti.

Ne olmuştu?

Hama'nın doğu kırsalındaki Ukayribat bölgesinde Rusya ve rejime bağlı milisler tarafından kuşatma altına alınan IŞİD, yaklaşık 40 günlük bir kuşatma sürecinin ardından kendilerine açılan koridorla 9 Ekim'de silah, tank ve askeri araçlarıyla birlikte Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) kontrolündeki bölgelere sızmışlardı.

Hama'nın doğusuna sızan IŞİD ile HTŞ arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış muhalif grup, birçok bölgeyi IŞİD'ten geri almıştı. 

Gelinen süreçte bölgede IŞİD ile HTŞ arasında yaşanan çatışmaları fırsat bile rejim güçleri Hama'nın doğu kırsalında yaptığı hamleyle birkaç bölgeyi kontrol altına almayı başardı. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.