Suriye rejimi: Türkiye askerlerini çeksin!

Suriye rejimi: Türkiye askerlerini çeksin!

Şam rejiminin dışişleri bakan yardımcısı Faysal Mikdad, ''Ankara'dan Suriye'deki güçlerini çekmesini ve içişlerimize karışmamasını istiyoruz'' dedi.

Şam rejiminin dışişleri bakan yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye askerlerinin Suriye'deki varlığını 'saldırganlık' olarak niteleyerek, bunun hiçbir bahane ile haklı çıkarılamayacağını söyledi. Mikdad "Ankara'dan Suriye'deki güçlerini çekmesini ve içişlerimize karışmamasını istiyoruz" dedi.

 

 Faysal Mikdad, Sputnik'e konuştu.

 

ABD'nin Suriye'de üslerinin olmasına da değinen Mikdad "Hiçbir ülkenin Suriye hükümetinin onayı olmadan topraklarımızda askeri üs bulundurması kabul edilemez. Bu saldırganlık ve işgaldir. İlerideki adımlarımızda bu belirlemelerden yola çıkarak hareket edeceğiz" dedi.

 

Cenevre'deki görüşmelere değinen Mikdad "Krizin siyasi yolla çözülmesi için Cenevre görüşmelerine katıldık. Ancak bazı ülkeler silah ve askeri operasyonlarla elde edemediklerini siyasi yolla edinmeye çalışıyorlar. Suriye hükümeti Suriye halkının karşı çıkacağı hiçbir senaryoyu kabul etmeyecek. Bu savaşın en zor zamanlarında bile yapılmadı" dedi.

 

Suriye'de varlık-yokluk savaşı

Suriye'de varlık-yokluk savaşı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.