Suriye: Şii milislerden ABD'ye 'intikam' saldırısı

Suriye: Şii milislerden ABD'ye 'intikam' saldırısı

ABD'nin Suriye ve Irak'ta Şii milisleri vurması üzerine Şii milisler de Deyr Zor yakınlarındaki bir ABD üssünü 8 roketle vurduklarını açıkladılar.

Suriye ve Irak'ta ABD ile Şii milisler arasındaki gerginliğin son dönemde arttığı gözlemleniyor.

İran yanlısı Şii milisler yaptıkları açıklamada Suriye'nin doğusundaki Deyrizzor kenti yakınlarındaki Ömer petrol sahasının yanına konuşlanmış olan ABD askeri üssünü 8 roketle vurduklarını açıkladılar.

Bu bölge PKK'nın Suriye yapılanası olan YPG güçleri tarafından kontrol altında tutuluyor. ABD ve YPG'nin bu bölgede ortak hareket ettiği biliniyor. 

Saldırının ABD'nin Suriye'deki Şii milislere yönelik operasyonlarına misilleme olarak yapıldığı tahmin ediliyor.

ABD savaş uçakları geçtiğimiz gün Ömer petrol sahasının yanındaki üs noktası yakınlarında, Suriye-Irak sınırı çevresinde ve Irak içerisinde Şii milisleri vurmuştu.

Suriye'nin doğusunda IŞİD'e karşı bir dönem ortak hareket eden ABD ve İran destekli Şii milislerin, bölgedeki IŞİD varlığının büyük ölçüde ortadan kalkmasıyla nüfuz mücadelesine girdikleri gözlemleniyor.

Öte yandan IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü tarafından yapılan açıklamada da ABD güçlerinin Suriye'de saldırıya uğradığı doğrulanıyorken, herhangi bir zayiat bildirilmedi:

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.