Suriye: Suları çekilen Fırat Nehri kuruyor

Suriye: Suları çekilen Fırat Nehri kuruyor

Fırat Nehri'nin Suriye'yi kat eden kısmının kuraklık nedeniyle ciddi oranda kuruduğu bildiriliyor.

Fırat Nehri Türkiye'den doğan bir nehir. Nehrin kaynağını aldığı bölgelerde bu sene yaşanan kuraklık, Suriye'deki kuraklıkla da birleşmiş durumda. Böylece bu yıl, Fırat Nehri'nin Suriye'deki su seviyesi kayıtlı tarihin en düşük seviyesine geriledi.

Fırat Nehri'nin Suriye'den geçen kısmının kurumak üzere olduğu bildiriliyor.

Suriye'de ve Türkiye'nin doğusuna ciddi miktarda bir yağışın gerçekleşmemesi durumunda bu felaketin boyutunun büyüyebileceği belirtiliyor.

Fırat Nehri'nin su seviyesinde düşüklük rekoru şimdiye kadar 1999'a aitti. Geçen hafta Fırat Nehri'nin su seviyesinin 1999'dakinden daha düşük bir seviyeye gerilediği ifade ediliyor.

Fırat Nehri'nin Suriye'den sonra geçip Basra Körfezi'ne döküldüğü ülke olan Irak'ta da büyük bir su kıtlığı yaşanıyor. Dicle Nehri'nde de su azlığı sorunu yaşandığı ama Fırat Nehri'ndeki su sıkıntısının daha fazla olduğu vurgulanıyor.

Fırat Nehri'nin Suriye ve Irak'tan geçen kısımlarının kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olması iki ülkedeki, özellikle Suriye'deki hidroelektrik santrallerini de vurdu.

Normal zamanlarda da elektrik arzı talebini karşılayamayan Suriye ve Irak'ta pek çok yerleşim birimine hiç elektrik verilemezken elektrik verilebilen yerleşim birimlerinde de sık sık uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.