Suriye yönetimi SDG ile yapılması planlanan Paris toplantısına katılmayacak

Suriye yönetimi SDG ile yapılması planlanan Paris toplantısına katılmayacak

Suriye yönetimi, Haseke'de düzenlenen konferans sebebiyle, Paris'te gerçekleştirilmesi planlanan toplantıya katılmama kararı aldı.

Suriye devlet haber ajansı SANA'nın Cumartesi günü bir hükümet kaynağından aktardığı habere göre Suriye, SDG ile Paris'te yapılması planlanan toplantılara katılmama kararı aldı.

Söz konusu kaynak, Suriye yönetiminin "eski rejim dönemini canlandırmayı amaçlayan herhangi bir tarafla müzakerelere dahil olmayacağını" ifade etti.

Kaynak, konferansın "Mart ayında imzalanan anlaşmaya aykırı öneriler sunma girişimine benzediğini" ve "Suriye hükümetinin grupla Paris'te yapılması planlanan toplantılara katılmayacağını" söyledi.

SDG'yi "düşmanca eylemlerde bulunan ayrılıkçı şahıslara ev sahipliği yapmakla" suçlayan kaynak, "konferansın kapsamlı bir ulusal çerçeveyi değil, Suriyelilerin zaferinden ve rejimin devrilmesinden zarar gören tarafları içeren kırılgan bir ittifakı temsil ettiğini" vurguladı.

Kaynak şu ifadeleri kullandı:

"Suriye'deki tarafların temsilini bir oldubittiyle ve dış desteğe dayanarak tekellerine alan ya da almaya çalışan bazı taraflar; tek ordu, tek hükümet ve tek ülkeye dayalı Suriye Devleti ilkelerini inkar ederek geleceğin gerekliliklerinden kaçmak için bu tür konferanslara başvuruyor."

Kaynak, Suriye hükümetinin, "Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğini benimseyen kapsamlı bir ulusal proje çerçevesinde olmak kaydıyla, ister bölgeler düzeyinde ister ulusal düzeyde olsun, vatandaşların barışçıl toplanma ve yapıcı diyalog hakkının devlet tarafından garanti ve teşvik edilen bir hak olduğunu teyit ettiğini" de sözlerine ekledi.

SDG'yi "10 Mart anlaşmasının uygulanması sürecine ciddi bir şekilde katılmaya" çağıran kaynak, uluslararası ara buluculara da "Suriyeliler arasında diyalog için meşru ve ulusal adres olması nedeniyle tüm müzakereleri Şam'a taşımaları" çağrısında bulundu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.