Suriye’de 15 bin çocuk öldü

Suriye’de 15 bin çocuk öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 2011 yılından bu yana süren savaşta 15 bin çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; Suriye İnsan Hakları Gözlemevi salı günü ülkede iç savaşın başladığı 2011 Mart ayından bu yana 301 bin 781 ölüm belgelendiğini açıkladı. Açıklamada, belgelenebilenler dışındaki toplam sayının ise 430 bin civarında olduğunun tahmin edildiğine dikkat çekildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hayatını kaybedenlerden 86 binden fazlasının sivil olduğuna dikkati çekti. Yapılan açıklamada, bu sivillerden de 15 bin 99'unun çocuk ve 10 bin 18'nin kadın olduğu kaydedildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verdiği bilgilere göre, iç savaşta ölen silahlı kişilerin sayısı 52 bin 359 olarak kaydedildi. Savaşta 59 bin 6 Suriyeli askerin yanı sıra hükümet için savaşan Irak, İran, Libya ve Suriye'den 48 bin 48 kişinin öldüğü belirtildi. Fetih el Şam gibi islamcı örgütler ile IŞİD örgütünün toplam kaybı ise 52 bin 31 olarak açıklandı. Örgüt, 3 bin 645 kurbanın ise kimliğinin belirlenemediğini belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin ülkede bilgi aldığı bir ağ bulunuyor. Ancak örgütün verdiği sayılar bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.