Suriye'de ABD destekli YPG/PKK güçleri 'kırıma uğradı': En az 68 ölü

Suriye'de ABD destekli YPG/PKK güçleri 'kırıma uğradı': En az 68 ölü

IŞİD, Irak sınırına yakın Hecin bölgesinde ABD destekli YPG/PKK güçlerine bağlı en az 68 kişiyi öldürdü.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SNHR), “Cuma akşamından Cumartesi sabahına kadar” devam eden IŞİD saldırıları sonucunda ölen YPG/PKK'lı sayısını daha önce 41 olarak açıklamış ancak ilerleyen saatlerde 68 olarak değiştirmişti.

SNHR yetkilisi Rami Abdurrahman yaptığı açıklamada, "ABD tarafından havadan desteklenen PKK güçleri gece boyunca öldürüldü. Bilanço, ön cephede yeni cesetlerin bulunması sonrasında artırıldı. İlaveten 100 civarında da yaralı bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

ABD: Şaşkınız

ABD öncülüğündeki koalisyon sözcüsü ise “Şu anda bilanço hakkında bir teyit almak mümkün değil zira iki taraf da bu zorlu çatışma devam ettikçe zayiat vermektedir” dedi.

Sözcü Sean Ryan, “Bir kum fırtınasının IŞİD’e karşı saldırı için fırsat doğurduğunu, bu saldırı karşısında şaşırdıklarını ancak havanın artık açtığını ve sahadaki ortaklarına hava ve kara desteği vermeye devam edeceklerini” bildirdi.

Telegram üzerinden yaptığı açıklamada IŞİD, Suse köyüne Cuma günü geç saatlerde saldırdığını ve Fırat nehri üzerindeki El Baguz köyünde de bir bombalı araç saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

ABD destekli PKK güçleri geçtiğimiz ay, Hecin bölgesindeki IŞİD unsurlarının temizlenmesi amacıyla bir operasyon başlatmıştı. Ancak IŞİD şu ana kadar şiddetli bir direniş ortaya koydu.

ABD öncülüğündeki koalisyon bölgede halen 2000 civarında IŞİD unsuru olduğunu tahmin ediyor.

"41 sivil yaşamını yitirdi"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verilerine göre, ABD’nin hava saldırıları sonucunda 18 ve 19 Ekim tarihlerinde aralarında 10 çocuğun da bulunduğu toplam 41 sivil hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum