Suriye'de Eş Zamanlı Bombalı Saldırılar

Suriye'de Eş Zamanlı Bombalı Saldırılar

Suriye'nin Şam, Tartus, Humus ve Haseke kentleri eş zamanlı bombalı saldırılar ile sarsıldı

Ağırlıklı olarak Esed rejiminin kontolündeki bölgelerde bugün gerçekleştirilen eş zamanlı bombalı saldırılarda, Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre en az 38 kişi öldü, onlarcası ise yaralandı.

Sahil şehri Tartus, orta Suriye'de yer alan Humus, kuzeydoğu şehri Haseke ve Şam'ın dış mahlleleri patlamaların yaşandığı bölgeler arasında.

SANA, Tartus'ta gerçekleşen saldırının Arzuna köprüsünde bir bombalı araç ve ardından bir canlı bomba ile yapıldığını, saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 45 kişinin yaralandığını duyurdu. Medya aynı zamanda Haseke'de 5 kişinin öldüğünü belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Haseke'de meydana gelen patlamanın YPG'ye bağlı "Asayiş"in kontrol noktasında gerçekleştiğini ifade etti.

Bir diğer saldırı Humus'un hükümet tarafından kontrol edilen Nusayri mahallesi Zehra'da yaşandı. Saldırıda iki kişi ölürken dört kişi de yaralandı.

SANA, Şam'da da bir bombalı saldırı yaşandığını belirtti fakat ölü ve yaralı sayısı ile ilgili bir bilgi vermedi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bu saldırıda 3 kişinin öldüğünü iddia etti.

Saldırları IŞİD üstlendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.