Suriye'de Esed rejimi ile YPG arasında gerilim

Suriye'de Esed rejimi ile YPG arasında gerilim

Suriye’nin kuzeydoğusunda ABD’nin desteklediği YPG'nin, rejim kontrolünde bulunan iki kentteki mahallelerde kuşatmayı yoğunlaştırdığı belirtiliyor.

Suriye’nin kuzeydoğusunda ABD’nin desteklediği SDG'nin Esed rejimi kontrolünde bulunan iki kentteki mahallelerde kuşatmayı yoğunlaştırdığı belirtiliyor.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığı habere göre, ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu 'Suriye Demokratik Güçleri' (SDG) Kamışlı’da bir bölgede yerel finans, tahıl ve eğitim birimlerinin aralarında olduğu yaklaşık 10 Esed rejimi ofisini ele geçirdiğini belirtti.

Başını YPG’nin çektiği güçlerin altı gündür, Esed rejimi güçlerinin kontrolünde bulunan Haseke’deki diğer bölgeye buğday ve yakıt girişini engellediği belirtiliyor.

Suriye’nin kuzeydoğusundaki iki büyük kentin mahallelerinin çoğu YPG denetiminde.

İki görgü tanığı, YPG’nin Esed rejimi denetiminde bulunan Kamışlı havaalanına giden otoyolu da kapattığını belirtiyor.

YPG Esed rejimini, bu ay başından bu yana Halep’te ağırlıklı olarak Kürtlerin yaşadığı Şeyh Maksut bölgesini kuşatmakla suçluyordu.

Krizin aşılması için Rusya’nın arabuluculuğunda yürütülen görüşmeler ise sonuçsuz kaldı.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.