Suriye'de Esed rejimiyle Rus güçleri arasında çatışma

Suriye'de Esed rejimiyle Rus güçleri arasında çatışma

Esed rejimi ve Rus güçleri arasında Suriye'nin Hama ili kırsalında çatışma yaşandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Esed rejimine bağlı güçlerle Rus askeri polisleri arasında Suriye'nin Hama kenti kırsalında çatışma yaşandı.

Yaşanan çatışmalarda Esed rejiminin önde gelen askeri isimlerinden Suheyl Hasan'ın ekibinin de pusuya düşürüldüğü ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, Rus askeri polisi ve Suriye rejimi milisleri arasında Gab Ovası bölgesinde yaşanan fikir ayrılıkları silahlı çatışmaya dönüştü ve her iki taraftan da yaralananlar oldu.

Kaynaklar, yakın zamanda Hama kırsalındaki Ayn Selimo köyü yakınlarında üç Rus askerinin "Ulusal Savunma Milisleri" tarafından öldürülmesinin ardından Rusların, gözlemleme noktasının inşasına başlamak için bölgeden bu milisleri çıkmasını ve silahlarını teslim etmesini talep etmesi üzerine tartışma yaşandığını, rejim milislerinin inşaata karşı çıktığını aktardı.

Milislerin silahlarını teslim etmemesi ve çekilmeyi reddetmeleri üzerine Ruslar bölgeye 30 araçtan oluşan bir askeri konvoy gönderdi.

Bu konvoya Süheyl Hasan liderliğindeki gruplar da eşlik etti ancak bu gruplar Nahr el Bared ve Merdaş bölgelerinde pusuya düşürüldü. Çok sayıda asker ve milisi yaralayan veya öldüren "Ulusal Savunma Milisleri" Gab Ovası'nın kuzey kesiminden bu bölgeye takviye birlikler intikal ettirdi.

Gab Ovası'nın orta kesimi, Ankara ve Moskova arasında yapılan mutabakat gereği, silahsızlandırma ve yerinden olan insanların geri dönüşünün sağlanması amaçlarıyla ortak çalışma istasyonları kurulacak bir lokasyon olarak belirlenmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.