"Suriye'de 'fetih savaşı'na başlıyoruz"

"Suriye'de 'fetih savaşı'na başlıyoruz"

Suriye'nin en geniş muhalif örgütlenmesinin lideri Ebu Cabir'in merakla beklenen konuşması yayınlandı.

Yeni kurulan Heyetu Tahriru'ş Şam (HTŞ) - Şam'ı Özgürleştirme Heyeti'nin lideri Ebu Cabir (Haşim el Şeyh) 9 Şubat tarihinde ilk konuşmasını yayınladı. 

Ocak ayı sonlarında Şam'ın Fethi Cephesi (ŞFC) başta olmak üzere bir çok grup birleşerek, Suriye muhalefetinin en geniş örgütlenmesi HTŞ'yi kurduklarını açıklamışlardı. 

Ebu Cabir, Eylül 2014-Eylül 2015 tarihleri arasında bir diğer muhalif grup olan Ahrar'uş Şam'da genel liderlik görevi yapmıştı. Fakat Ahrar'uş Şam'dan istifa ettiğini duyurarak, HTŞ'nin başına geçti.

 

Ebu Cabir konuşmasına, askeri, siyasi ve sivil meydan okumalar dahil olmak üzere Suriye devriminin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek başlıyor. Devrime "Ey rabbimiz senden başka kimsemiz yok" sloganları ile başladıklarını belirten Ebu Cabir, bu ilke üzere savaşlarına devam edeceklerini vurguluyor.

"Acıdan filizlenen umudun örneği"

Yeni kurulan yapının, devrimin girdiği açmaza bir çözüm olarak ortaya çıktığını belirten lider şu ifadeleri kullanııyor:

"Bir takım ilim ehli ve liderler, devrimin kudretini ve binlerce şehidin kanıyla özgür olmuş toprakları müdafa etmek için çözüm arayışına girdi. Heyetu Tahrir'uş Şam, acıdan filizlenen umudun, zifiri karanlıktan çıkan ışık zerresinin bir örneği olarak sahada birleşmek için atılmış bir adımdır."

"Bağımsız bir oluşumuz"

Grubun El Kaide veya diğer dış örgütlerle ilişkisinin olduğuna dair iddialara Ebu Cabir şu sözlerle yanıt veriyor: 

"Hiçbir eski grubun kolunu temsil etmeyen bağımsız bir oluşumdur. Dağılmış ve feshedilmiş grupların birleşme girişimidir. Dolayısıyla bu, devrimdeki yeni bir evredir. Ciddi, disiplinli, gayretli ve devamlı mücadelenin evresi."

"Şam meselesi konferanslarla bitmeyecek"

Astana Görüşmeleri'ne de gönderme yapan Ebu Cabir, Rusya ve İran ile aynı masada yer alınan başarısız diplomatik girişimleri eleştirdi ve Suriye'de Sünnilere karşı artan tehdide dikkat çekti:

"Son olarak İslam ümmetine sesleniyorum ve Şam Savaşı'na gücünün yettiği ölçüde destek vermeye çağırıyorum. Bugün Şam Savaşı ümmetin tamamının savaşıdır. Şam meselesi, devrimi baltalayan ve sefihleri taçlandıran müzakere ve konferanslarla bitmeyecektir. Fakat devrim bir kere başlamıştır ve Allah'ın izniyle doğru hedefe ulaşana kadar asla durmayacaktır. Şam Savaşı'nın kaybedilmesi ve Şam'ın Ehli Sünnet'in elinden çıkması, bölgede Rafızi (Şii) zulüm döneminin başlaması demektir. Ve Sünni Müslümanların hiçbiri güvende olmayacaktır."

"Fetih Savaşını başlatıyoruz"

"Rejimin kışlalarına ve menzillerine taarruz ederek bir fetih savaşına öncülük edeceğiz. Allah'ın izniyle inananların kalplerini ferahlatacak bir zafer ile devrimi asıl yörüngesine geri döndereceğiz."

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.