Suriye'de hava saldırısında 5 İran yanlısı milis öldü

Suriye'de hava saldırısında 5 İran yanlısı milis öldü

Suriye'de dün gerçekleştirilen hava saldırısında 5 İran yanlısı milis öldü.

Suriye'nin doğusunda Irak sınırına yakın El Bukemal bölgesinde dün gerçekleştirilen hava saldırısında 5 İran yanlısı milis öldü. İran yanlılarının kim tarafından hedef alındığı henüz bilinmiyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre, Deyr Ez Zor’un doğu kırsalındaki İran yanlısı milislere ait 47. Tugay merkezi saldırının hedefi oldu. Aynı bölgedeki farklı noktaların da hedef alındığı bombalamada 5 İranlı milis öldürdü.

Kaynakların SOHR’a yaptıkları açıklamalara göre, saldırının kaynağının bilinmediğini ifade etti. Saldırı insansız hava aracıyla mı yoksa uzun menzilli füzeler ile mi gerçekleştirildi konusunda çelişkili bilgiler bulunuyor.

SOHR'a göre saldırı, Ebu Kemal şehrinin Cemiyyat Mahallesi'nde bulunan İran milislerinin merkezini hedef aldı. Patlama sesleri, El Bukemal kırsalındaki Cela köyünde duyuldu. Kayıplara ilişkin henüz bilgi verilmedi.

Bu, Suriye'nin doğusundaki İran yanlısı milislerin hedef alındığı ilk kaynağı belirsiz saldırı değil. 9 Aralık’ta, İran yanlısı milislerden 5 savaşçı El Bukemal şehrinin çevresinde gerçekleşen "gizemli" bir saldırıda öldürülmüştü.

Suriye Gözlemevi'ne göre, Eylül ayında El Bukemal bölgesinde, tanımlanamayan savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırılarında İran yanlısı 10 Iraklı savaşçı öldürüldü.

Esed rejimini destekleyen İran ve Irak kuvvetleri, Deyr Ez Zor'un doğu kırsalında, özellikle de El Bukemal ve Meyadin sınır şehirleri arasında geniş bir alana konuşlandırıldı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.