Suriye'de Kızılay aracına saldırı: 1 personel hayatını kaybetti

Suriye'de Kızılay aracına saldırı: 1 personel hayatını kaybetti

Suriye'nin kuzeyinde Kızılay'a ait olduğu ifade edilen bir aracın hedef alındığı saldırıda bir personelin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye’nin kuzeyinde seyir halindeki Türk Kızılay aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir Kızılay personelinin hayatını kaybettiği, bir personelin ise yaralandığı aktarıldı.

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına, Çobanbey-El-Bab arasındaki bir mevkide, plakasız iki araç içeresinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldığı belirtildi.

Saldırı sonucu araçta bulunan "Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında" çalışan bir Türk Kızılay personeli hayatını kaybetti, bir personel de yaralandı. Araçtaki bir kişi de saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Çobanbey'de tedavi altına alınan yaralı personelin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ilk tedavisinin ardından Türkiye'ye sevk edileceği aktarıldı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.