Suriye'de Ramazan: Mutluluktan çok kaygılar ağır basıyor

Suriye'de Ramazan: Mutluluktan çok kaygılar ağır basıyor

Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda hayata tutunma mücadelesi veren siviller, bir Ramazan ayını daha zor koşullarda geçirecek.

Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda hayata tutunma mücadelesi veren siviller, bir Ramazan ayını daha bu zor koşullarda geçirecek.

Ramazan ayının gelip çatmasına rağmen bölgede yaşayan siviller, bu ayın huzur ve mutluluğunu yakinen yaşayamıyor. Zorlu yaşam koşulları, yoksulluk, iş imkanlarının olmayışı, savaşın getirdiği sıkıntı ve engeller, Ramazan'ı gölgelemiş durumda.

"Kaygılar ağır basıyor"

Bölgede yaşama tutunmaya çalışanlardan biri de, İdlib'in güneyindeki Maret el Numan kasabası kırsalında yaşarken yerinden edilen ve kamplara sığınan Ebu Ahmed.

Baladi News'e konuşan Ebu Ahmed, Ramazan ayının gelmesinden dolayı huzur ve mutluluk hissetmekten ziyade, çocukları ve ailesine dair kaygıların ağır bastığını söylüyor.

Ebu Ahmed'e göre sorunlar yalnızca bu kaygılardan ibaret değil. Geçmişte yaşadıkları Ramazanları, kurulan sofraları, teravihleri ve savaşsız hayatını düşünen Suriyeli mülteci, bu anıların getirdiği hüznün de kendisini etkilediğini vurguluyor.

Gıda fiyatlarının yükseldiğini, yakıt fiyatlarının da arttığını söyleyen Ebu Ahmed, kendilerini soğuktan da sıcaktan da koruyamayan bir çadırda yaşıyor olmanın da sorunlardan biri olduğunu ifade ediyor.

Anneleri çalışmazsa aç yatıyorlar

Kamplarda yaşayanlardan biri de 4 çocuk annesi Ümmü İbrahim.

Ümmü İbrahim, en büyüğü 12 yaşında olan dört çocuğunun tek geçim kaynağı. Esed rejimi ve Rusya'nın bombardımanları sebebiyle İdlib'in güneyinden kaçan kadın, bölgedeki kamplara yerleşmiş.

Civar evlere temizliğe giden Ümmü İbrahim, geçimini buradan sağlamaya çalışıyor. Onun çalışamadığı günlerde ise, çocuklarının yiyecek ve içecek hiçbir şeyleri olmuyor.

5 kişilik bu ailenin de yaşama tutunma konusundaki kaygıları, Ramazan ayının gelmesiyle ilgili heyecanın önüne geçmiş durumda.

Suriye'nin kuzeyindeki mülteci kamplarında yüz binlerce sivil, Ramazan'ı bu koşullarda karşılıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.