Suriye'de rejim bölgesindeki evine dönen adamı işkenceyle öldürdüler

Suriye'de rejim bölgesindeki evine dönen adamı işkenceyle öldürdüler

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki evine dönen Suriyeli adamın işkence sonucu öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, iç savaşın başladığı dönemden bu yana Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde yaşayan "Subhi Buveydani" isimli Suriyeli, Doğu Guta'daki Duma beldesinin rejim güçlerinin eline geçmesinin ardından bölgedeki evine gitti.

Kaynakların ifadelerine göre, Rusya ve İran destekli güçlerce kaçırılan adama uzun süre işkence edildi. Yapılan işkencelere daha fazla dayanamayan Suriyelinin vefat ettiği haberi ailesine verildi.

ya.jpg

Yaşlı adamın yakınlarına teslim edilen cesedi

Öte yandan Rusya ve İran destekli güçlerin Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerden Doğu Guta'daki evlerine yerleşmeye gelen birçok sivili alıkoyduğu ifade ediliyor. Rejime bağlı unsurlarca alıkonularak başkent Şam'daki toplama merkezlerine götürülen kişiler arasında kadın ve çocuklarında bulunduğu ifade ediliyor.

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçleri yaklaşık iki ay süren şiddetli çatışmaların ardından geçtiğimiz Nisan ayında Doğu Guta bölgesini tamamen ele geçirmiş, bölgedeki birçok muhalif grup Suriye'nin kuzeyine tahliye edilmişti.

Rusya ve rejimin Doğu Guta'ya yönelik düzenlediği hava ve kara saldırılarında 2000'den fazla sivilin öldüğü tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.