Suriye'de rejim hatları gerisinde bir 'gerilla' grubu: Şebab Halep eş Şehba Seriyyesi

Suriye'de rejim hatları gerisinde bir 'gerilla' grubu: Şebab Halep eş Şehba Seriyyesi

Suriye'de Esed rejimine karşı gerilla tarzı faaliyet gösteren gruplardan biri de Şebab Halep eş Şehba Seriyyesi.

Suriye'de Esed rejimine karşı gerilla tarzı faaliyet gösteren gruplardan biri de Şebab Halep eş Şehba Seriyyesi Özel Operasyonlar grubu.

Araştırmacı Aymenn Jawad Tamimi, grubun bir üyesiyle röportaj gerçekleştirdi.

Grubun amacına ve eylemlerine ışık tutan röportaj Mepa News okurları için Türkçeleştirildi.


Soru: Grup ne zaman kuruldu ve amaçları nedir? Muhaliflerin kontrolündeki bölgede bulunan herhangi bir grupla bağlantılı mı yoksa bağımsız mı?

Cevap: Grup Allah'ın fazlıyla yaklaşık 8 ay önce, yani 2020 ortalarında kuruldu. Bağımsız nitelikte ve hiçbir grup, taraf yahut hareket ile ilişkili değil.

Grubun başlangıcı, rejim ve milisleri ile onlara yardımcı olan yabancıların mevkilerini ve personellerini, komutanlardan askerlere varıncaya kadar, gözetlemekten ibaretti. Aynı zamanda faaliyetleri de gözlemleniyordu.

Grubun amaçları:

- Halkı Esed rejimi ve ajanlarına karşı mümkün olan her vesileyle direnmeye teşvik etmek

- İşgal edilmiş bölgelerdeki halkımıza hitap etmek, morallerini yükseltmek ve onlarla iş birliği içinde hareket etmek

- Esed rejiminin ve yabancı milislerin sembollerini gözlemleyip takip etmek ve onları hedef almak

- Sabotaj düzenleyip tahrip etme amacıyla onların üslerini, araçlarını ve ekonomik merkezlerini hedef almak

- Mücrim rejim hakkındaki tüm verileri bir araya getirmek ve bu verileri, emniyet operasyonlarına yardımcı olacak şekilde şimdi ve gelecekte fayda elde etmek için analiz etmek

- Tüm hür insanları Esed rejimi safları gerisinde özel operasyonlar düzenleme yoluna teşvik etmek ve devrimi bu topraklarda 2011-2012 yıllarında olduğu şekilde yeniden diriltmek

- Halkımızdan ve işgal edilen iç bölgelerdeki hür insanlardan çok sayıda kişiyi emniyet operasyonları düzenlemek için hazırlamak ve olduğumuzdan daha iyi bir gerçekliğe giden yolun taşlarını döşemek

S: Siyasi açıdan grubun eğilimi ne? Mesela, grup temel olarak İslami bir grup mu?

C: Şebab Halep eş Şehba Seriyyesi Özel Operasyonlar grubu, tüm Suriye'deki halkımızın kaygısını taşıyor ve onlardan zulmü kaldırmak için çalışıyor. Kendisini ideolojik sınıflandırmalar içerisine girmekten uzak tutuyor ki bu da zaten durumun gerçekliğine uygun değil. Yani bizim kaygımız bir, gayemiz bir ve o da bu mücrim rejimi devirmek.

S: Şimdiye dek grubun düzenlediği en önemli operasyonlar neler?

C: Grubun yapmaya uğraştığı en önemli şeylerden biri, rejimin tüm yapısı ve silahları hakkında bir bilgi bankası oluşturmaya çalışmak. Bu da işgal edilen iç bölgelerden bize gelen veriler sayesinde yapılıyor.

Grubumuz aynı zamanda Esed rejimine ait tesisleri ve araçları, onlara zarar vermek ve kundaklamak suretiyle hedef almaya başladı. Bunların en yakın zamanda olanlarından biri de Live el Kuds'e ait bir taşıma aracının kundaklanmasıydı. Grup aynı zamanda gözlemleme ve iz sürme faaliyetlerini de artırmaya çalışıyor.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.