Suriye'de savaşın yeni yüzü: Gerilla taktiği uygulayan muhalif gruplar

Suriye'de savaşın yeni yüzü: Gerilla taktiği uygulayan muhalif gruplar

Suriye'de 8 yıldır devam eden savaşta muhalifler Esed rejimi ve Rusya'ya karşı gerilla taktiğini etkin olarak kullanmaya başladı.

suriyegerillagruplari-001.jpg

(Yüksek çözünürlük için tıklayın)

Suriye'de Savaşın Yeni Yüzü: Gerilla Taktiği Uygulayan Muhalif Yapılanmalar

Ebu Amara Tugayı

Kasım 2011’den bu yana aktif olan grup Halep, Humus, Hama, Lazkiye gibi bölgelerde Esed rejimini hedef alan nokta suikastlar ve sabotaj saldırıları düzenliyor.

Humus Direniş Tugayları

Suriye’nin orta kesimindeki Humus şehri ve çevresinde Esed rejimine karşı faaliyet gösteren grup, 2019 yılının Ekim ayında kuruluşunu sosyal medya üzerinden duyurdu.

Kıyam Hareketi

Ekim 2017 tarihinde teşkil edilen grup, PKK/YPG’ye yönelik nokta saldırılar ve suikastlarla ismini duyurdu. Grup Suriye’nin kuzey kesiminde ve Deyrizor’da aktif durumda.

Kasiyun Tugayları

2019 yılının Nisan ayında kurulan grup, başkent Şam’da ve Şam çevresindeki bölgelerde Esed rejimine karşı saldırılar düzenliyor. Grup adını Şam’daki Kasiyun Dağı’ndan alıyor.

Ahrar el Şaab Hareketi

Haziran 2019 tarihinde teşkil edilen grup Suriye’nin kuzeydoğu bölgesinde etkinlik gösteriyor. Grubun suikast saldırılarının hedefinde ise PKK/YPG var.

Halk Direnişi

Suriye’nin güneyinde Kasım 2018’de teşkil edilen yapı, Suriye’deki en faal gerilla grupları arasında. Dera merkezli grup Esed rejimi ve Rusya’nın yanı sıra, rejimle uzlaşan muhalifleri de hedef alıyor.

İntikam Hareketi

2019 yılının Mayıs ayında kurulan muhalif grup, Suriye’nin kuzey bölgelerinde, Afrin, Halep ve Münbiç gibi alanlarda PKK/YPG’ye yönelik saldırılar düzenliyor.

Şebab el Şam Tugayları

Temmuz 2019’dan bu yana varlık gösteren grubun faaliyet bölgesi, Rusya ve Esed rejimi kontrolündeki Halep şehri ve çevresi. Grup şimdiye kadar birkaç saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum