Suriye'de son 70 yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor

Suriye'de son 70 yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor

Suriye'de son 70 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı, bunun en çok YPG'nin kontrolündeki kuzey ve kuzeydoğu bölgeleri vurduğu bildiriliyor.

Suriye'de, özellikle ülkenin kuzeydoğusunda son 70 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı ve bu afetin Suriye'deki insani krizi büyüteceği belirtiliyor.

Düşen yağış oranlarıyla ülkenin savaşta olmasının sonucu ve altyapının çökmesiyle birlikte Suriye'deki gıda, özellikle de tahıl krizinin de artabileceği belirtiliyor.

Kuraklığın ise en çok ülkenin tahıl ambarı olarak görülen kuzey ve kuzeydoğu bölgelerini vurması Suriye'de halihazırdaki ekmek krizini daha da büyütmesi tahmin ediliyor.

PKK kontrolündeki bölge kuraklıktan en fazla etkilenen yerlerin başında

PKK'nın Suriye yapılanması olan YPG'nin kontrolündeki Haseke bölgesi kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerin başında geliyor. Halk ise YPG'yi bu sorunla ilgilenmemekle suçluyor. Düşen yağış oranları ve YPG'ye bağlı yerel yönetimin ilgisizliği nedeniyle halk ekinlerin yetişmediğini, sadece tarım için değil gündelik hayat için de su bulmanın çok zorlaştığından şikayet ediyor.

Bölgede bu sene tahıl rekoltesinin çok düşük olması nedeniyle un fiyatlarının ciddi şekilde arttığı, bu nedenle yetersiz beslenme sorunun büyüdüğü bildiriliyor.

Suriye'de en son 2008-2010 döneminde ciddi bir kuraklık yaşanmıştı. Fakat meydana gelen bu seneki kuraklığın geçmiş dönemdekini de aştığı bildiriliyor. 

Üstelik bu sonbaharda da birçok bölgeye az yağış düşmesi nedeniyle kuraklığın gelecek seneye de taşınacağı endişeleri dile getiriliyor.

2022'deki tarım rekoltesinin de düşük olması durumunda Suriye'deki insani felaketin katlanacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.