Suriye'de Türk lirasıyla alışveriş dönemi

Suriye'de Türk lirasıyla alışveriş dönemi

Suriye lirasının değerinin Esed rejiminin ekonomik durumu nedeniyle düşmesinin ardından İdlib'de halk Türk lirası kullanımına başladı.

Suriye'de sivil halk Türk lirası kullanımına başladı.

Ülkenin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerden paylaşılan görüntülerde halkın günlük alışverişlerini Türk lirasıyla yapmaya başladığı görülüyor.

Suriye'de Esed rejiminin yaşadığı ekonomik çöküşe ABD yaptırımları da eklenince, özellikle son dönemde Suriye lirasında keskin bir düşüş yaşandı.

Bu düşüş paralelinde Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yerel yönetimler ve muhalif gruplar, Esed rejimi tekelindeki Suriye lirasını kullanmayı bırakarak Türk lirasına geçmeye başladı.

Halk, Türk lirasıyla alışveriş yaptığı anların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşırken, Suriye lirası karşılığında Türk lirası veren büroların önlerinde kuyruklar oluştu.

ABD yaptırımları paralelinde Esed rejiminin ekonomisi günden güne bozulurken, Türk lirası hamlesinin İdlib'deki muhaliflere avantaj sağlayacağı tahmin ediliyor.

idlibtl1.jpg

idlibtl2.jpg

idlibtl3.jpg

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.