Suriye'deki ABD üssüne yönelik saldırıda YPG mensupları öldü

Suriye'deki ABD üssüne yönelik saldırıda YPG mensupları öldü

İsrail'in Gazze'deki saldırıları bölgedeki gerilimi her geçen gün daha da artırıyor.

Suriye'nin doğusundaki bir ABD üssüne gece saatlerinde düzenlenen insansız hava aracı saldırısında PKK’nın Suriye yapılanması YPG güçlerinden çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Pazartesi günü yaptığı açıklamada saldırıda 7 savaşçının öldüğünü ve en az 18 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Saldırı, ABD'nin hafta sonu Irak ve Suriye'deki hedeflere yönelik saldırılarının ardından geldi. İran'a bağlı silahlı gruplar, Washington'la düşük seviyeli bir çatışma sürdürürken, Suriye'nin yanı sıra Irak’ın batısı ve kuzeyindeki ABD üslerini de hedef aldıklarını açıkladılar.

Gözlemevi Pazartesi günkü olayla ilgili olarak "Bu saldırı, ABD'nin kontrol ettiği çeşitli bölgelerdeki milis mevzilerine düzenlediği hava saldırılarının ardından İranlı milislerin Amerikan üslerine verdiği ilk karşılık olarak kayıtlara geçti" açıklamasını yaptı.

SOHR, 19 Ekim'den bu yana ABD öncülüğündeki Birleşik Ortak Görev Gücü'nün Suriye'deki üslerine "108 saldırı" düzenlendiğini de sözlerine ekledi. ABD öncülüğündeki koalisyon 2014 yılında IŞİD'e karşı savaşmak üzere kurulmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.