Suriye'deki gerçek ABD askeri varlığı Trump'tan gizlenmiş

Suriye'deki gerçek ABD askeri varlığı Trump'tan gizlenmiş

ABD ordusu ve bürokrasisinin, Suriye'de bulunan ABD askerlerinin gerçek sayısını Donald Trump'tan gizlediği ortaya çıktı.

ABD ordusu ve bürokrasisinin, Suriye'de bulunan ABD askerlerinin gerçek sayısını ABD Başkanı Donald Trump'tan gizlediği ortaya çıktı.

Konuya dair açıklama, ABD'nin, görevini geçtiğimiz günlerde bırakan Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey tarafından yapıldı.

Verdiği bir röportajda Suriye'deki durumu ve Trump yönetimini değerlendiren Jeffrey, Suriye'deki ABD askerlerinin gerçek sayısını Trump'tan gizlediklerini söyledi:

"Yönetimin burada ne kadar askerimizin olduğunu tam olarak anlamaması için sürekli ayak oyunları yapıyorduk."

Jeffrey, Trump'ın bölgede kalan asker sayısını 200 olarak bildiğini ancak gerçek rakamın bundan çok daha fazla olduğunu ifade etti. Jeffrey'nin açıklamasıyla, ABD ordusu ve bürokrasisinin ABD Başkanı ile ABD kamuoyuna yalan söylediği de ortaya çıkmış oldu.

Jeffrey, Trump'ın 2018 yılı sonunda Suriye'den asker çekmeye yönelik kararını, "50 yıllık idari hayatımda gördüğüm en tartışmalı şey" olarak niteledi.

ABD'de Joe Biden'ın başkanlığı döneminde Suriye politikasının nasıl seyredeceği ise merak konusu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.