Suriye'deki Hristiyan nüfusu ciddi oranda azaldı

Suriye'deki Hristiyan nüfusu ciddi oranda azaldı

Savaş öncesi nüfusunun yaklaşık yüzde 10'u Hristiyan olan Suriye'de bu oranın üçte ikiden fazla oranda azaldığı açıklandı.

Tarihinde Hristiyanlığın büyük bir yeri olan Suriye'deki Süryanilerin siyasi oluşumlarından Asur Demokratik Örgütü (ADO) tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki iç savaş nedeniyle 2011'den bu yana Suriye'nin Hristiyan nüfusunda üçte iki oranında bir azalma olduğu ifade edildi.

Hristiyan nüfus git gide azalıyor

ADO'nun açıklamasına göre, Suriye'de resmi verilere göre 2011'de yaklaşık yüzde 8-10 oranında Hristiyan nüfus bulunmaktaydı. Bugün ise bu oranın yüzde 2,5-3 seviyesine düştüğü tahmin ediliyor ve Suriye'nin Hristiyan nüfusu gittikçe azalmaya devam ediyor.

Suriyeli Süryanilerin ADO ile siyasi olarak karşıt görüşlere sahip bir diğer partisi olan Süryani Birlik Partisi (SUP) de ADO'nun verilerini doğruladı.

İki parti de Suriyeli Hristiyanların savaş nedeniyle ülkeyi büyük ölçüde terk ettiğini, Suriyeli Hristiyanların savaşın tek tarafından değil pek çok tarafından korku duyduğunu ve baskı gördüğünü belirtti.

Benzer durum Irak'ta yaşanmıştı

Benzeri bir süreç Suriye'nin komşusu Irak'ta da yaşanmıştı. 2003'te ABD işgali öncesinde Irak'ın 26 milyonluk nüfusunun yüzde 4-6'sını Hristiyanlar oluştururken işgal ve ardından gelen kanlı savaşlar nedeniyle kısa zamanda Iraklı Hristiyanların büyük ölçüde ülkeyi terk etmesi nedeniyle bu oran yüzde 1'lere kadar düşmüştü.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.